Trollstigen, Norway 2017.

Trollstigen, Norway 2017.

Den hisnande Trollstigen är en spännande upplevelse som garanterat ger fjärilar i magen. Den är också en av Norges nationella turistvägar.

Trollstigen är en smal väg med en brant lutning på 9 procent och kränger sig upp till Stigrøra, 858 meter över havet via 11 hårresande hårnålskurvor. På vissa ställen går vägen in i berget, på andra stöds den av stenmurar. En tidstypisk gammal stenbro tar bilar och bussar över vattenfallet Stigfossen.

På toppen finns en utsiktspunkt med restaurang och ett museum med fotografier, modeller och verktyg från vägens konstruktion.

Kung Haakon VII invigde Trollstigen sommaren 1936 och vägen förbättrades rejält av Statens Vegvesen, så sent som år 2005. Den är stängd vintertid och öppnas normalt i slutet av maj eller början av juni.