Tipsar om bockhornsklöver och pumpakärnor.

Bockhornsklöver

För er män som gillar att träna, vandra i skog och fjäll, och känner en märkbar känsla av trötthet i vardagen, tänker jag tipsa om ett naturligt och nyttigt testosteronhöjande kombo.

Bockhornsklöver är en växt som växer i Medelhavsområdet och Asien, fröna har en svag currysmak.

Enligt studier kan bockhornsklöver och pumpakärnor (zink) öka kroppens fria testosteron upp till 46%.

Pumpakärnor

Jag har sedan 1 1/2 år ätit Bockhornsklöver i kombination med pumpakärnor, och jag kände redan efter några dagar en avsevärd skillnad. Förutom två ”finnar” i ansiktet, var jag betydligt aktivare på gym och löpspåret.

Jag har precis fyllt 61 år, men fysiskt känner jag mig i åldersspannet 35-40. Dock tränar jag effektivare. Kör ej med vikter, utan arm-cykel 2 dagar i veckan och löpträning med intervaller, istället för att mala i långsamt tempo. Ruscher ger både styrka och kondition.

Jag har alltid tränat varierat och har bra koll på min fysiska status. Man behöver inte träna varje dag, men ju oftare du belastar din kropp fysiskt blir skelettet starkare och även produktionen av testosteron aktiveras. Slutar du med ett aktivt liv, går kroppen per automatik i träda och börjar åldras snabbare, så att röra på sig ger bara fysiska och psykiska förmåner.

Jag har samma fysik idag som jag hade i 35-40 års åldern. (Foton tagna i år)

Jag mixar 1 matsked bockhornsklöver med 3 matskedar pumpakärnor, 2 dl havregryn, 2-3 bananer, havredryck och vatten.

Jag beställer hem 1 kilo för en kostnad av 190:- (plus frakt) och det räcker i cirka tre månader.

Går du in i en hälsokostbutik och vill köpa bockhornsklöver, får du till svar att de ej får sälja sånt.

Att bockhornsklöver och pumpakärnor i kombination höjer mannens testosteronvärde är mindre känt, men många testosteronhöjande produkter marknadsförs i olika namn, dock är grundämnet alltid bockhornsklöver i kombination med zink. Pumpakärnor är rika på zink, och med bockhornsklöver får du ett mer hälsosamt intag än osäkra och dyra produkter.

Bockhornsklöver är också känt som ”mannens bästa vän” pga dess potenshöjande egenskaper.

Det är inte många män som vet att deras testosteronvärden sjunker med åldern. En del män vill förstås inte tänka eller tala om företeelsen, utan kanske låtsas att trötthet och andra symtom har med åldrandet att göra.

Men hamnar man på för låga värden (-10), ökar risken för trötthet, aggressivitet, depression och ökade prostatavärden. För höga värden kan resultera i prostatacancer.

Vissa män som har medfödd eller bakåtsträvande livsstil kan få låga värden i tidig ålder. Missbruk av steroider och narkotika riskerar försämrade testosteronnivåer, då kroppens egen produktion helt eller delvis avstannar.

Ett blodprov hos läkaren ger svar på vilket testosteronvärde du har.

2017 testade jag min hälsostatus och testosteronvärde hos Ekenhälsan i Göteborg. Alla mina värden och testosteronnivån (17) var normala, likaså prostatavärden. Jag låg på 0,7 och man skall helst inte ligga över3,7.

Mycket tack vare att jag under många år ätit pumpakärnor. Dessa innehåller zink. Pumpakärnor sänker på naturlig väg prostatavärden, och har en trevlig ”potent” effekt på män.

Enligt info kan kvinnor som äter för mycket pumpakärnor, få oönskad skäggväxt.

Studier visar att bockhornsklöver och zink bidrar till mängden sk fritt testosteron kan öka upp till 46% i kroppen.

Studien genomfördes enligt internationella etiska riktlinjer och har publicerats i ett flertal välkända internationella tidskrifter. Det har även gjorts godkända utökade uppföljningsstudier på vissa säkerhetsparametrar, bland annat med hjälp av blodanalyser.


Läs mer om studien här.